Het is weer mogelijk beltegoed om te zetten! Nieuw opgebouwd tegoed kan worden uitbetaald in Bitcoins.
Van de Autoriteit Financiële Markten mogen wij (en al onze concurrenten) sinds eind 2016 geen geldsom meer aan consumenten uitbetalen.
Hierdoor betalen wij nu uit in Bitcoins. Bitcoins kunnen worden gebruikt om bij verschillende winkels en webshops te betalen.
Tevens kunnen Bitcoins weer worden verkocht voor euro's. Een Bitcoin-adres is aangemaakt in 10 seconden.
Bekijk onze Bitcoin-handleiding voor de mogelijkheden »
Meer info over de omschakeling »

Vragen

Krijg je na het lezen van de onderstaande vragen nog geen antwoord op je vraag, stuur dan gerust een mailtje!

 • Wat is Geld voor je Beltegoed?
  Telecomproviders maken gebruik van belbundels of prepaidkaarten waarbij na verloop van tijd je beltegoed komt te vervallen.
  Bij Thoorn.nl kun je ervoor zorgen dat je dit beltegoed nog om kunt zetten naar geld op je bankrekening. Dit is mogelijk door naar een betaalnummer op de website te bellen. Dit nummer is te zien wanneer je een account hebt aangemaakt. Wordt er naar dat betaalnummer gebeld, komt er per gesprek van € 1,30, wat van je beltegoed af gaat, een bedrag van € 0,80 tot € 0,84 bij het tegoed van jouw account. Aan één stuk door bellen (bellen per minuut) en Betaalde SMS vallen ook onder de mogelijkheden van beltegoed cashen. Voor meer informatie hierover, zie het kopje hieronder.
 • Hoe werkt de dienst?
  Maak je keuze om een specifieke uitleg te krijgen over de betaallijn:
  • Betaallijn van € 0,80, € 0,82 en € 0,84 per gesprek
   Bij de betaallijn voor het bellen per gesprek bel je naar het 0900-nummer dat op de Opwaardeerpagina staat aangegeven. Daar toets je de pincode in die op die pagina aangegeven wordt, onder één van de kopjes "€ 0,80 per gesprek", "€ 0,82 per gesprek", of "€ 0,84 per gesprek" (elke betaallijn heeft een andere pincode). Deze pincode is uniek voor de betaallijn en voor je account. De pincode verandert niet. Ook is het mogelijk een eigen pincode te kiezen, of op te waarderen via nummerherkenning (waardoor je geen pincode in hoeft te toetsen). Als eenmaal de pincode in is getoetst, wordt er automatisch € 0,84 (of € 0,82, of € 0,80) op het tegoed van je account bijgeschreven!
   Het betreffende 0900-nummer kost € 1,30 per gesprek + eventuele providerkosten. Deze providerkosten zijn de vinden bij de Rekenhulp. Voor elk gesprek dat er gebeld wordt, wordt je tegoed op de website verhoogd met de bettreffende uitbetaling van die betaallijn. Als beltegoed cashen met je aansluiting mogelijk is, zullen zowel de € 1,30 per gesprek als de eventuele providerkosten van je beltegoed worden gehaald. Elke keer dat er naar de betaallijn wordt gebeld, gaat er dus beltegoed af van je aansluiting, en komt er tegoed bij op je account de website. Of beltegoed cashen met je aansluiting mogelijk is, is te zien bij de Rekenhulp.
  • Betaallijn van € 0,48 per minuut [alle providers]
   Bij de betaallijn voor het bellen per minuut betaal je zolang je aan de lijn blijft. Wordt er opgehangen, dan stopt de betaling. Deze manier van beltegoed cashen is het makkelijkst, aangezien je je telefoon naar de betaallijn laat bellen, terwijl je in de tussentijd iets anders kunt doen.

   Je belt naar het 0900-nummer dat aangegeven staat op de Opwaardeerpagina, onder het kopje "Per minuut". Vervolgens typ je de aangegeven pincode in op de betaallijn. De betaallijn zal melden "U heeft nu toegang tot de website" (deze melding wordt elke 30 seconden herhaald). De verbinding met de betaallijn dient open te blijven, totdat het gewenste saldo is bereikt. Het saldo van een openstaand belletje is te zien op de Opwaardeerpagina onder het kopje "Per minuut", bij "Openstaande belletjes". Verbreek je de verbinding, dan wordt het tegoed binnen enkele seconden op de website bijgewerkt.
   Het betreffende 0900-nummer kost € 0,80 per minuut + eventuele providerkosten. Deze providerkosten zijn de vinden bij de Rekenhulp. Voor elke minuut dat er gebeld wordt, wordt je tegoed op de website verhoogd met € 0,48. Als beltegoed cashen met je aansluiting mogelijk is, zullen zowel de € 0,80 per minuut als de eventuele providerkosten van je beltegoed worden gehaald. Elke minuut dat er naar de betaallijn wordt gebeld, gaat er dus beltegoed af van je aansluiting, en komt er tegoed bij op je account de website. Of beltegoed cashen met je aansluiting mogelijk is, is te zien bij de Rekenhulp.
  • SMS-betaallijn [alleen voor niet-T-Mobile-klanten]
   De opbrengst is bij de SMS-betaallijn lager dan bij de andere betaallijnen. De lijn is dan ook vooral bedoeld wanneer het met je aansluiting niet mogelijk is om 0900-nummers te bellen (als deze nummers zijn geblokkeerd).
   Bij de SMS-betaallijn SMS je een bepaalde tekst naar een shortcode (een 4-cijferig nummer). De tekst die geSMSt moet worden, en naar welk nummer geSMSt moet worden, staat aangegeven op de Opwaardeerpagina, onder het kopje "Per SMS". Wanneer de betreffende SMS gestuurd is, zal het saldo in de meeste gevallen binnen enkele seconden bijgewerkt worden.
   Bij de SMS-betaallijn gelden variabele tarieven, het is namelijk zelf te kiezen hoeveel je per SMSje aan beltegoed wilt afrekenen (met een maximum van € 6,00 per SMSje). De tekst die in het SMSje staat, bepaalt hoeveel er voor het SMSje wordt gerekend. De kosten voor een SMSje bedragen de kosten om het SMSje naar de betaallijn te versturen (deze providerkosten zijn de vinden bij de Rekenhulp, dit zijn de gewone kosten die je voor een normale SMS ook betaalt). Daarbovenop komen echter nog de kosten voor het ontvangen van de betaal-SMS. Voor elk SMSje dat je op je toestel ontvangt, wordt je tegoed op de website verhoogd met de vergoeding die bij het betreffende tarief van de SMS hoort. De uitbetalingen die bij de SMS-tarieven horen, zijn te vinden op de Opwaardeerpagina, onder het kopje "Per SMS". Als beltegoed cashen met je aansluiting mogelijk is, zullen zowel de kosten voor het sturen als het ontvangen van de SMSjes van je beltegoed worden gehaald. Voor elke SMS die je ontvangt na het sturen van een SMS naar de betaallijn, gaat er dus beltegoed af van je aansluiting, en komt er tegoed bij op je account de website. Of beltegoed cashen met je aansluiting mogelijk is, is te zien bij de Rekenhulp.
  Om de werking van de betaallijnen nog beter te begrijpen, kan je een kijkje nemen op het testaccount. Ga daarvoor naar de inlogpagina en log in met als gebruikersnaam "test" en als wachtwoord ook "test" (of klik hier om er direct mee in te loggen).
 • Kun je met elk abonnement je beltegoed cashen?
  Nee, het is van belang dat 0900- en 0909-nummers binnen je belbundel vallen, bij elke prepaidaansluiting is dit het geval. Bij T-Mobile Flex is het ook zeker dat de kosten binnen je bundel vallen, daarbij is het dus ook mogelijk om beltegoed te cashen. Bij een Flex Zakelijk abonnement vallen alleen de abonnementen van '06, '07, en '09 eronder. Met een Flex Zakelijk '11 abonnement of nieuwer kan helaas ook geen beltegoed worden gecasht. Weet je het niet zeker informeer hier dan eerst naar. Het is ook mogelijk om dit zelf te controleren door eerst één keer naar de betaallijn te bellen, en dan te kijken of je extra kosten hebt gemaakt, of dat het gewoon van je bundel af is gegaan. Als de kosten van je bundel af zijn gegaan, is het beltegoed cashen gewoon mogelijk. Rekent je abonnement met belminuten i.p.v. beltegoed, dan vallen de kosten altijd buiten de bundel, en is het beltegoed cashen dus niet mogelijk. Klik hier om naar de rekenhulp te gaan, vul enkele gegevens in en kom erachter of je met je aansluiting beltegoed kunt cashen »
 • Bij mijn abonnement zijn 090x-nummers geblokkeerd en/of vallen ze buiten mijn bundel. Wat nu?
  Wat wellicht nog wel zal werken, is het cashen per SMS. Dit zal echter alleen werken als je provider rekent met beltegoed i.p.v. belminuten. Het cashen per SMS is, als je bent ingelogd, bovenaan de pagina terug te vinden bij het kopje "Opwaarderen", en dan vervolgens het kopje "Per SMS". Meestal valt het betaald SMSen in dat geval nog wel binnen de bundel. Dat is te controleren door eerst één keer naar de SMS-betaallijn te SMSen, en dan te kijken of je extra kosten hebt gemaakt, of dat het gewoon van je bundel af is gegaan. Als de kosten van je bundel af zijn gegaan, is het beltegoed cashen per SMS dus mogelijk.
 • Zijn er nog bijkomende kosten?
  Ja, bij het bellen met een mobiele telefoon komen er nog providerkosten bij. Dit zijn kosten die je telecomprovider in rekening brengt. Deze kosten komen bovenop het 090x-nummer.
  Klik hier om naar de rekenhulp te gaan, om zo achter de extra providerkosten te komen » Bij het bellen voor € 1,30 per gesprek hoeft een gesprek maar 15 seconden te duren, dat wil zeggen dat in dat geval de extra providerkosten slechts een kwart zijn van het door de provider aangegeven tarief per minuut, wanneer de provider de eerste minuut niet volledig in rekening brengt. In tegenstelling tot wat op de website van T-Mobile staat vermeld, wordt bij T-Mobile Flex de 1e minuut niet volledig in rekening gebracht, dus bij T-Mobile Flex is het bellen naar 090x-nummers relatief voordelig.
 • Wanneer krijg ik uitbetaald?
  Er wordt uitbetaald wanneer je op de website een uitbetalingsverzoek indient. Het kan daarna vijf werkdagen duren totdat het openstaande tegoed overgemaakt wordt, maar over het algemeen gebeurt het dezelfde dag al. De uitbetalingen worden handmatig verricht, dit is uit veiligheidsoverwegingen geen automatisch proces. Nadat het tegoed is overgemaakt (hier ontvang je een e-mail van), kan het nog enkele werkdagen duren tot de bank de betaling heeft verwerkt, al duurt bij de Rabobank deze verwerking slechts enkele minuten.
  Indien het tegoed meer dan € 0,80 bedraagt, kan er een uitbetalingsverzoek in worden gediend. Indien je € 0,82 of € 0,84 per gesprek wilt, kan er pas uitbetaald worden vanaf respectievelijk € 3,00 en € 7,00. Het volledige bedrag waarover een uitbetalingsverzoek in wordt gediend, zal worden uitbetaald.
  Als het minimaal op te sparen bedrag om een uitbetaling aan te vragen niet wordt gehaald, kan er ook voor gekozen worden om eerder uitbetaald te krijgen. Dan krijg je een percentage van het tegoed terug. Bij de betaallijn waar het tegoed minimaal € 0,80 moet zijn (en dit bedrag niet wordt gehaald), krijg je 98% terug. Bij de betaallijn waar het tegoed minimaal € 3,00 moet zijn, krijg je 98% terug, en bij de betaallijn waar het tegoed minimaal € 7,00 moet zijn, krijg je 98% terug.
 • Wat krijg ik per gesprek?
  Dat is afhankelijk van hoeveel je van plan ben om te bellen. Je ontvangt € 0,84 per gesprek indien je vanaf € 7,00 uitbetaald wilt kunnen worden, € 0,82 per gesprek indien je vanaf € 3,00 uitbetaald wilt kunnen worden en € 0,80 per gesprek indien je vanaf € 0,80 uitbetaald wilt kunnen worden. Ook kun je ervoor kiezen om per minuut of per SMS betaald te worden, daarvoor gelden andere vergoedingen. Bij het bellen voor € 0,80 per minuut geldt een opbrengst van € 0,48 per minuut. Voor de opbrengsten per SMS log je in met het testaccount, en klik je op "Per SMS".
  In alle gevallen komen er nog extra providerkosten bij. De extra providerkosten van de meeste providers zijn te vinden bij de Rekenhulp. Tevens zijn deze kosten te vinden op de website van de desbetreffende provider.
 • Waarom kan ik niet gewoon het volledige bedrag terugkrijgen?
  Dat zou natuurlijk zeker mooi zijn als dat kan. Helaas lukt zoiets niet, aangezien er bij een 090x-nummer veel kosten komen kijken. Er worden door allerlei tussenbedrijven geld ingehouden (voornamelijk door de telecomproviders en de Belastingdienst). De effectieve winst van Thoorn.nl is in de meeste gevallen slechts enkele procenten van het bedrag aan beltegoed.
  Het grote voordeel van Thoorn.nl is dat de inhouding erg gering is, en dat je het geld al binnen een paar dagen op je rekening hebt, i.p.v. dat je maanden op je geld moet wachten.
  Wat er namelijk gebeurt, is dat Thoorn.nl je het bedrag voorschiet van de telecommaatschappij, en pas na een paar maanden het geld zelf ontvangt. Dit is dus een ideale service voor de klant.
 • Is het mogelijk om zeer grote bedragen op te bellen?
  Ja, dit is zeer zeker mogelijk, zolang de provider maar akkoord gaat met de gemaakte gesprekken. Het is daarvoor belangrijk dat de gegevens (Bij abonnement: rekeningnummer en naam rekeninghouder. Bij prepaid: naam rekeninghouder) van de contactant van het abonnement / de prepaidaansluiting overeenkomen met de gegevens van het account op Thoorn.nl, en dat door het verkeer geen financieël nadeel aan de provider wordt toegebracht. Het telefoonnummer zal namelijk doorgegeven worden aan de provider, om een bevestiging te krijgen of alles in orde is. Dit gebeurt gebruikelijk allemaal binnen de uitbetalingstermijn van 5 werkdagen, zodat er nog steeds snel uitbetaald kan worden.
 • Is het mogelijk om naar mijn PayPal-account uitbetaald te krijgen?
  Helaas, het is niet mogelijk om naar een PayPal-account uitbetaald te krijgen. Er wordt alleen naar bank- en girorekeningnummers geld overgemaakt.
 • Moet ik zelf nog BTW afdragen aan de Belastingdienst?
  Nee, Thoorn.nl draagt al de 21% BTW af aan de Belastingdienst. Zelf de BTW ontvangen en afdragen aan de Belastingdienst is bij Thoorn.nl niet mogelijk.
  Indien je winst maakt met beltegoed cashen (als de opbrengst hoger is dan dat je er oorspronkelijk aan beltegoed voor hebt betaald), dient er over de uitbetaling wel inkomstenbelasting betaald te worden. In hoeverre het is toegestaan om winst te maken met beltegoed cashen, beslissen de voorwaarden van de provider.
 • Welke 0900-nummers worden bij Thoorn.nl gebruikt?
  Voor de betaallijn van € 1,30 per gesprek wordt het telefoonnummer 0900-8466 gebruikt (eerst ook 0900-2003020 en 0900-5646866), en voor de betaallijn van € 0,80 per minuut wordt het telefoonnummer 0909-0400256 gebruikt. Je kunt deze lijnen echter alleen gebruiken als je een pincode hebt, die pincode krijg je te zien als je inlogt. Beide nummers worden tevens gebruikt voor onze SMS-dienst: Anoniemesms.be.
  Komen een van deze 0900-nummers tevoorschijn op je factuur, terwijl je zeker weet dat je niet zelf naar een van deze nummers hebt gebeld? Wij vernemen dat dan graag via het contactformulier. Waarschijnlijk heeft dan iemand je toestel tijdelijk in handen gehad, en misbruik van de dienst gemaakt. We kunnen helpen dit op te sporen.
 • Is het mogelijk om mijn telefoon automatisch meerdere keren naar de betaallijn te laten bellen?
  Bij meerdere providers is het in strijd met hun algemene voorwaarden om gebruik te maken van automatische oproepsystemen. Thoorn.nl biedt daarom geen ondersteuning voor dergelijke systemen. Helaas zult u dus handmatig moeten bellen en ophangen, of u kunt gebruik maken van de "Per minuut"-betaallijn. Bij deze betaallijn hoeft u slechts enkele lange gesprekken te voeren om het beltegoed op te bellen.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan contact op, en je zal zo snel mogelijk antwoord terug krijgen.